Over ons

Byosis combineert en vertaalt haar jarenlange kennis en ervaring met vergisting- en fermentatieprocessen naar praktische en haalbare oplossingen. De vergister staat daarin centraal. Of het nu gaat om agrarische of industriële vergisters, gft-vergisters of (anaerobe) waterzuiveringsinstallaties, Byosis heeft oplossingen die de efficiëntie en capaciteit van het vergistingsproces aantoonbaar en aanzienlijk vergroten.

Biobased Solutions

De oplossingen van Byosis zijn eenvoudig toe te passen bij een vergister. Het gaat daarbij om twee sporen: het verbeteren van de inzet van biomassa of het verlagen van de afzetkosten van digestaat. Daardoor verbetert direct het rendement en wordt de business case robuuster. Tevens dragen onze oplossingen bij aan het verminderen van de ‘ecologische foot print’ van een complete installatie. Byosis ondersteunt opdrachtgevers door het aandragen van nieuwe innovatieve oplossingen en beschikt over eigen ontwikkelde en toegepaste technologie.

Modulaire opbouw

De systemen van Byosis zijn modulair opgezet waardoor ze eenvoudig in te passen zijn bij een bestaande of een nieuwe vergistingsinstallatie. Het ByoLogic-systeem versnelt en verbetert het biogas proces. Het ByoSense-systeem combineert de voordelen van een snellere en betere biogasproductie met de eenvoudige winning van mineralen uit waterige stromen, zoals digestaat, mest en afvalwater. Deze mineralenproducten worden als kunstmestvervanger weer opnieuw ingezet. Met het unieke ByoBasic-systeem kan vóór de vergister het rijkere deel van de voeding omgezet worden in eiwitrijk veevoer en ethanol, zodat een optimale waarde uit de grondstoffen gehaald kan worden.

Werkwijze

Byosis heeft een gedegen kennis van technologie, engineering, onderhoud en bedrijfsvoering. Die kan op de volgende wijze worden ingezet:

Haalbaarheidsstudies via labonderzoek of pilot-proeven (met mobiele unit).
Trouble-shooting van bestaande systemen of installaties.
Turnkey levering van systemen in mobiele unit en/of skid.
Remote monitoring voor advies en service op afstand.
Financiering systemen via operational lease.