Greendal Vergisting kiest voor een ByoFlex en ByoPast

Greendal Vergisting uit Dalfsen en Byosis Group uit Oldenzaal hebben een overeenkomst getekend voor de levering van een ByoFlex en ByoPast systeem.

De systemen zullen onderdeel uitmaken van de nieuw te bouwen Bio-vergistingsinstallatie. De ByoFlex zal in een recirculatie modus staan over de vergister. Hiermee zal het ammoniumgehalte in de vergister onder controle gehouden worden.
Door de toepassing van het ByoFlex systeem is het mogelijk om verschillende stikstofrijke producten in de vergister te verwerken.

De Bio-vergister van Greendal draait grotendeels op kippenmest.
Copyrights Byosis

Het ByoFlex systeem maakt het mogelijk om de vergister met meer energie- / stikstofrijke stromen te voeden waardoor er een hogere gasopbrengst te realiseren is. Dit is mogelijk doordat het systeem het ammonium niveau in de vergister op peil houdt. Het digestaat zal na scheiding een stikstof arm en kali rijke dunne fractie en een fosfaat rijke dikke fractie opleveren. Daarnaast zal de gestripte stikstof beschikbaar komen als een hoge concentratie ammoniumsulfaat (kunstmest), welke goed verhandelbaar is

Door gebruik te maken van het ByoPast systeem is het digestaat direct export waardig.
Door innovatieve toepassingen in de ByoPast is de warmtevraag voor het pasteuriseren constant wat weer uitermate gunstig is voor de WKK installatie.

De systemen zullen medio 2015 geleverd worden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen; op 0541-57 39 29 of via info@byosis.com.

Dit project is mede tot stand gekomen door financiële ondersteuning van het programma “Samenwerken aan nieuwe energie”